Søgefelt


Følg os på Facebook
Energifilm
Miljøberedskabsplan
Energirenovering
CO2 neutral website
access2innovation
Boligforbedring
Energibyens demonstrationprojekter

Frederikshavn Kommune har ambitiøse mål om at blive 100% uafhængig af fossile brændsler i 2030. En stor del af at nå dette mål er at reducere energiforbruget hos private boligejere.

Energibyen var mandag vært for den japanske delegation fra Wakayama provinsen, som er på officielt besøg i Frederikshavn Kommune fra 2. juli til 4. juli 2017.

Armene kom helt op over hovedet, da MARTEC efter flere måneders forberedende arbejde fik tilladelse til også at kunne udbyde Basic Technical Training (BTT) efter den nye standard, som Global Wind Organisation (GWO) netop har udsendt.

Energibyen indgår et nyt internationalt samarbejde. Sammen med Frederikshavn Kommunes venskabsby Bremerhaven har Energibyen skabt en indgang til det store tyske eksportmarked.

AVK Tooling A/S i Sæby er i gang med at udvide fabrikken

På skrivebordet ligger 12 visitkort fra forskellige danske ambassader rundt i verden. Der er nok at følge op på efter, at Energibyen tirsdag den 13. juni var på besøg hos State of Green i København.

Hvert år besøger tusinder af offentlige og private internationale beslutningstagere Danmark for at blive inspireret af grønne danske løsninger. 10 nationale og regionale besøgstjenester vil nu arbejde sammen.

Energibyens Bahram Dehghan deltog i sidste uge i kickstart-møde af EU-Horizon projektet ’Innovate’, som Energibyen er projektpartner i. Projektets i alt 13 samarbejdspartnere var samlet i Riga for at påbegynde projektarbejdet, som løber over de kommende tre år.

Energibyen afholdt tirsdag d. 6. juni netværksmøde for lokale fjernvarmeværker med henblik på at etablere samarbejde og vidensdeling på tværs af værkerne.

De to el-biler er til turister, som kan leje dem en dag ad gangen. Alle borgerne i kommunen er dog også velkomne til at gøre brug af delebilerne, ligesom ladestanderne også kan bruges af turister, som ankommer med færgen i egne el-biler.

Ny ladeinfrastruktur gør det nu muligt at være miljøvenlig turist i Frederikshavn Kommune. Torsdag indvier Frederikshavn Kommune ladestandere på Frederikshavn Havn og Grenen samt en delebilsordning med elbiler – rettet mod turister fra Stena Lines færger.

Varmeforsyningen arbejder på at udvide samarbejdet med MAN Diesel & Turbo.

Voerså Kraftvarmeværk havde inviteret til åbent hus lørdag 20. maj, så forbrugere, forretningsforbindelser og andre interesserede kunne besigtige det ny solvarmeanlæg på Kringelhedevej.

Energibyen Frederikshavns opfindelse, Energilånene, går sin sejrsgang i Europa. I en netop udkommet guidebog med bæredygtige løsninger, er energilånene, som mange borgere i Frederikshavn Kommune allerede kender, fremhævet for at skabe resultater i den grønne omstilling.

Frederikshavnske erfaringer med bæredygtige fjernvarmeløsninger er eftertragtet viden. Derfor skal Energibyen dele resultaterne med blandt andre Energi- og klimaministeren, når de senere i denne måned skal fortælle om den unikke indsats rettet mod målet om at overgå til 100 procent vedvarende energi.

Energibesparende ventilation, LED-pærer samt varmepumper og gyllekøling. Sdr. Solsbæk Svinefarm uden for Sæby har investeret i en 1470 kvadratmeter ny svinestald med moderne energiløsninger, som man kan se nærmere på ved deres åben stald-arrangement 2. marts.

Energibyen Frederikshavn får 1,6 mio. kr. til innovativ finansiering af energirenovering af private ejendomme.

Tjek og Tjen Avis
energioptimerede landsby
Fremtidens feriehus
EU Borgmesteraftale
Implementet actions
Forsyningen
Energycities
Borgmesteraftale
Klima kommune