Søgefelt


Kom godt i gang med fyringssæsonen

Efteråret er godt begyndt, og det betyder, at temperaturen falder, og det er for mange snart tid til at tænde for varmen.

Inden du lukker op for varmen, kan det være en god ide at kontrollere dine termostater, så du er sikker på, at ventilerne fungerer, som de skal og ikke sidder fast. Hvis den sidder fast, kan du nemlig ikke justere temperaturen korrekt. For at tjekke ventilen skal du starte med at afmontere termostaten. De fleste kan blot klikkes eller skrues af. Tjek nu om ventilen kan bevæge sig ved at trykke den ind. Kan den ikke bevæge sig, så skal du forsigtigt have løsnet ventilen. Det gør du ved at dunke let på siderne af ventilen og herefter nulre stiften løs, dog uden at hive i stiften, så den bliver utæt. Når ventilen er løsnet tilstrækkeligt, kan den trykkes ind og giver efter som en fjeder. Hvis din radiator stadig ikke kan justeres, bør du kontakte en VVS’er.

Gode varme-vaner

Når du har styr på, at radiatoren virker, som den skal, så er det med at få den indstillet til den rette temperatur. Det anbefales, at du holder en stuetemperatur på 21 grader. Vær opmærksom på at hver grad ekstra grad over dette vil koste dig ca. 5% ekstra på varmeregningen. Det er derudover en god ide, at alle radiatorer er indstillet til samme temperatur, så en radiator ikke skal varme hele rummet eller boligen op, da det ikke er økonomisk. Stil dine termostater på 3,5-4, så du opnår samme temperatur i hele hjemmet og undgår træk.

Når du lufter ud i den kolde periode, er det bedst at gøre det ved at skabe gennemtræk 2-3 gange om dagen i 5 minutter i stedet for at have et vindue på klem hele dagen. På den måde skifter du mest mulig luft ud uden at køle hele huset ned. Det bliver dyrt, at skulle varme boligen op forfra gang på gang. Husk desuden at slukke for dine termostater, mens du lufter ud.