Søgefelt


Borgermøde: Fyr fyret

Boligejere inviteres til informationsmøde om den økonomiske og miljømæssige fordel ved at skifte oliefyr ud med anden energikilde. Gevinsten er stor for boligejerne. Kom og hør nærmere.

Hvis man er en af de husejere, der opvarmer hjemmet med oliefyr, så er det en rigtig god ide at skifte til fjernvarme, pille-fyr eller varmepumpe. Både af hensyn til økonomien og til miljøet. Frederikshavn Kommune har gennem BBR-registeret fundet frem til alle de boligejere i Understed, Haldbjerg og Gærum, der er registreret med oliefyr som opvarmningsform, og de har alle modtaget en invitation til et orienteringsmøde i e-boks.

”Vi kommer rundt til alle dele af kommunen, og denne gang vil vi gerne i kontakt med husejerne i Understed-Gærum-området, fordi der står mange huse registreret med oliefyr. Reglerne for oliefyr har ændret sig markant de senere år, og samtidig har andre energiformer gjort sit indtog, derfor vil vi gerne informere husejerne om deres mange nye muligheder,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn Kommune.

Når man skifter fra oliefyr til f.eks varmepumpe, falder både udgiften til opvarmning og CO2-udledningen. Gevinsten afhænger dog af, hvilken type oliefyr man har, og hvor godt huset er isoleret. 

Et godt tilbud

Med til orienteringsmødet er bl.a. en energirådgiver, der kan laves aftaler med om gratis rådgivning i hjemmet, der er Energistyrelsen, som Energibyen Frederikshavn Kommune samarbejder med om at inspirere og vejlede boligejere om de gode løsninger til en bedre bolig med lavere energiudgifter. Og så er der selvfølgelig Energibyen Frederikshavn og lokale håndværkere:

”Dem har vi inviteret med, fordi de kan give de aktuelle priser. Måske har de også et godt tilbud med, så man kan få det store overblik på et par timer,” siger Poul Rask Nielsen.

Mødet finder sted torsdag den 28. november kl 19-21 i Understed Forsamlingshus, Understedvej 81, 9300 Sæby. Og hvis man ikke har modtaget et brev i e-boks og er interesseret i at vide mere om udskiftning af oliefyr, er man også velkommen til at tilmelde sig på energibyen@frederikshavn.dk senest den 25. november 2019.

Se mere på sparenergi.dk, hvor Energistyrelsen tilbyder viden, råd og inspiration. På energibyen.dk kan man finde lokale samarbejdspartnere og gode eksempler på energirenoveringer af private huse i Frederikshavn Kommune.

Hvis man modtager et brev med en invitation, men man alligevel ikke har et oliefyr, så kan man rette oplysningen i BBR-registret, så det er korrekt angivet, hvilken opvarmningsform boligen har.