Søgefelt


Buttervængets Tømrer hjælper Energibyen på vej mod de ambitiøse mål

 

Frederikshavn Kommune har ambitiøse mål om at blive 100% uafhængig af fossile brændsler i 2030. En stor del af at nå dette mål er at reducere energiforbruget hos private boligejere. Netop derfor arbejder Energibyen med at sætte fokus på dette område og hjælpe kommunens borgere med at se, hvilke muligheder, de har for at spare på energien i deres bolig.

En vigtig del af dette er samarbejdet med lokale håndværkere, der udfører energisparende arbejde, og hjælper med at oplyse deres kunder om dette, når de alligevel er i kontakt med dem om udførelsen af opgaver i boligen.

Giv huset "varm trøje" på

Et af de tiltag, som boligejere kan tage, er efterisolering, der kan give bedre indeklima og et mindre varmeforbrug. Populært sagt kan man sammenligne isolering, med den varme trøje vi tager på, når det er koldt. Indeklimaet forbedres, da isolering mindsker træk og skaber en mere konstant rumtemperatur, hvilket medvirker til en besparelse af varmeforbruget. Denne besparelse resulterer i en mindre varmeregning og reducering af CO2 udledning.

Buttervængets Tømrer og Snedker i Skagen er et eksempel på en lokal håndværker, der arbejder med netop energirenovering, nærmere bestemt isolering. Ejeren Flemming Berg Nielsen fortæller om hans erfaringer med dette område:

”Vi ser at rigtig mange boligejere, der ikke tænker energirenovering ind i planerne, når de går i gang med at planlægge renovering af deres bolig. Der er desværre stadig mange boligejere, der ikke gør noget, selvom det faktisk er dem selv, de snyder i sidste ende. Mange af dem, der laver energioptimering, gør det når de alligevel er i gang med at bygge om, men det kan faktisk godt betale sig at gøre noget, selv når renovering ikke er aktuelt.”

Flemming og hans kolleger sørger derfor for at oplyse kunderne om deres muligheder, samtidig med at de selv holder sig opdateret på de nyeste teknologier, så kunderne kan få de nyeste og bedste løsninger i deres boliger. 

Forfatter: 
Maria N. Lundsgaard