Søgefelt


En god idé breder sig

Flere og flere kommuner får øjnene op for Ungeklimarådet i Frederikshavn. Høje Taastrup, Kolding og Sønderborg er inspireret og arbejder nu på at etablere egne Ungeklimaråd. Energibyen leder efter nye frivillige kræfter, der kan inddrages i den grønne omstilling.

 Mens Ungeklimarådet i Frederikshavn har etableret sig og fået godt fat i lokalmiljøet, så vokser kendskabet også ud over kommunegrænsen. Ungeklimarådets medlemmer deler ud af erfaringerne til flere andre kommuner, der ønsker at oprette egne Ungeklimaråd, og samtidig bliver puljen af erfaringer at dele ud af større og større. Genbrugstøj og plastik er et par af overskrifterne fra listen over succesfulde arrangementer og events som de unge i rådet står bag, og med klimabesparelser som drivkraft har Ungeklimaråd Frederikshavn endnu flere gode idéer at dele ud af.

”Det er klart, at det giver os blod på tanden, når vi bliver ringet op af andre kommuner, der har lagt mærke til os og vores arbejde, og som vil lave noget tilsvarende. Det er jo også en del af hensigten med at Ungeklimarådet, at gøre opmærksomme på måder vi kan gøre en forskel på, så vi deler meget gerne ud af idéer, og gode såvel som mindre gode oplevelser med klimaarbejdet,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn Kommune.

Flere skal deltage

I Frederikshavn Kommune er Ungeklimarådet her efter sommerferien klar til at optage nye medlemmer. Flere af de unge er flyttet hjemmefra eller i gang med videregående uddannelser, og derfor ønsker rådet sig flere nye kræfter, der har interesse for grøn omstilling og bæredygtighed, og som vil deltage i arbejdet med udgangspunkt i Ungeklimarådet:

”Vi oplever jo, at der er mange organisationer og andre frivillige, der kæmper om de unges opmærksomhed, men sammen med den store mediebevågenhed på fx unge, der klimastrejker og unge, der tager skridt til bæredygtige livsformer, så får flere øjnene op for, at det er vigtigt, og at det nok skal lykkes. Men det er klart, at jo flere vi er, jo mere kan vi flytte af holdninger og jo flere arrangementer, foredrag eller konferencer kan vi stable på benene,” siger Poul Rask Nielsen.

På tapetet her hen over efteråret er både en bæredygtighedskonference, fokus på madspild og undervisningsmateriale. Derudover er rammerne fleksible, så det er i høj grad også op til medlemmerne at finde frem til, hvad de mener der skal til for at inddrage så mange som muligt, unge såvel som ældre, i den grønne omstilling.