Søgefelt


Energibyen Frederikshavn promoverer lokale virksomheder i Dubai

Energibyen Frederikshavn er inviteret til at holde oplæg på energitopmødet, Global Smart Energy Summit 2018 i Dubai. Med på turen er grønne energiløsninger fra virksomheder i Frederikshavn Kommune.
 
Projektchef Poul Rask Nielsen mødes i Dubai med repræsentanter fra den danske ambassade og fra Grundfos. Begge møder har til formål at promovere lokale frederikshavnske virksomheder inden for vækstsporet energi og undersøge mulighederne for fremtidig eksport.

”Forventningen til møderne er blive klogere på forudsætningerne for eksport, og at gøre de to danske centrale aktører i Dubai bevidste om muligheden for samarbejde med rækken af frederikshavnske energirelaterede virksomheder. Vi kan både på konferencen og hos aktørerne gøre opmærksom på, at vi eksisterer, og at vi har interessante frederikshavnske varer, der også er egnet til markederne i denne del af verden,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn.

 

Tre produkter med

På den danske ambassade er det handelsattaché Astrid Svitzer Nielsen, der også er ekspert i grønne energi-løsninger, der tager imod Energibyen Frederikshavn. Hun skal introduceres for de mere end 50 virksomheder i Frederikshavn Kommune, som producerer energiprodukter, tilbyder energirådgivning, laver energiproduktion/distribution og uddannelses- og kompetencecentre inden for energirelaterede ydelser.

Grundfos-mødet er interessant for de lokale virksomheder, fordi Grundfos har bygget ”Danish Green Hub Dubai”, der er en bolig, som samtidig er bæredygtigt showroom for danske løsninger og design, potentielt for produkter og løsninger som Energibyen Frederikshavn har med hjemmefra. Huset bruges til udstilling, møder, netværksarbejde, receptioner, konferencer og kompetenceudvikling af danske virksomheder, som er medlem af Act Now by Grundfos, der alle arbejder med bæredygtige løsninger.

”Jeg ser umiddelbart et match mellem de danske kvalitetsprodukter, som de lokale frederikshavnske virksomheder producerer, og så efterspørgslen i Dubai på skandinavisk kvalitet og unika. Mindst tre virksomheder er klar til at gå på markedet, deres produkter har vi med,” siger Poul Rask Nielsen.​