Søgefelt


Grøn vækst på skemaet hos gymnasieelever

Foto: Energibyen

Energibyen havde fredag besøg af 25 1.g’ere fra Frederikshavn Gymnasium og HF, som skulle fremlægge deres ideer til, hvordan man kan skabe grøn vækst i Frederikshavn Kommune.

I efteråret har alle 1.g’ere på fra Frederikshavn Gymnasium og HF i samfundsfag arbejdet med vækst i kommunen inden for områderne byudvikling, havnen, turisme, energi, fritid og idræt samt fødevarer. Gennem forløbet har eleverne har haft fokus på hvilke muligheder, der i kommunen og hvad deres forslag til fremtiden er.

De 25 elever, som i dag besøgte Energibyen havde altså haft vækstsporet energi på skemaet. Med udgangspunkt i en introduktionsvideo om Energibyen og dens aktiviteter havde elevener udarbejdet egne videoer med forslag til, hvordan der i fremtiden kan skabes grøn vækst i kommunen.

”For os i Energibyen er det vigtigt, at de unge lærer om energi og klima, og lærer at forholde sig til de udfordringer vi står over for, når klimaet forandrer sig. Samtidig er det også vigtigt, at vi ikke skræmmer dem, men i stedet fokuserer på, hvilke muligheder udfordringerne giver os for eksempel i for hold til at skabe vækst lokalt,” forklarer Projektchef i Energibyen Poul Rask Nielsen.

Fokus på de unges synspunkter og fremtid

Dagens besøg hos Energibyen på Knivholt Hovedgård bød på præsentation af elevernes arbejde og dialog med Energibyen om ideerne, og hvordan arbejdet med vedvarende energi kan skabe vækst i Frederikshavn Kommune.

”Det har været spændende at se elevernes bud på, hvordan vi i fremtiden kan arbejde med vedvarende energi. De har nogle helt andre ideer og perspektiver på tilgangen til vedvarende energi og klimaudfordringerne, fordi udgangspunktet bliver deres egen fremtid og samfund. Det er både vigtigt for os at høre de unges synspunkter, men også vigtigt at de unge bliver opmærksomme på såvel udfordringerne som mulighederne inden for netop vækstsporet energi,” afslutter Poul Rask Nielsen.

 

Forfatter: 
Maria N. Lundsgaard - 27. Oktober 2017