Søgefelt


Indvielse: Nye ladestandere kan bruges af alle borgere

 De to el-biler er til turister, som kan leje dem en dag ad gangen. Alle borgerne i kommunen er dog også velkomne til at gøre brug af delebilerne, ligesom ladestanderne også kan bruges af turister, som ankommer med færgen i egne el-biler.

- Det er et rigtig godt initiativ, som Energibyen har taget sammen med TADAA og fået havnen og Stena Line med, sagde direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn, som klippede den grønne snor mellem de to el-biler med en guldfarvet saks, som senest blev brugt af kronprins Frederik.

- Det her er bare en del af den grønne profil, som vi gerne vil have for Energibyen, havnen og kommune. Det passer godt med andre ting, som foregår på havnen, mener havnedirektøren.

Initiativtager er Energibyen, der arbejder med klimavenlige løsninger og nedbringelse af CO2-udslip i Frederikshavn Kommune.

- Det er en stor drøm at kunne tilbyde vores turister en energivenlig transportmulighed, der både er let tilgængelig og miljøvenlig. De nye ladestandere på Frederikshavn Havn og på Grenen er et led i videreudviklingen af infrastruktur for grøn transport i kommunen. Turisterne får altså en ny og miljøvenlig transportmulighed, og vi når et skridt nærmere vores mål som Klimakommune, siger Bahram Dehghan, chefkonsulent i Energibyen.

Salgs- og marketingschef Gitte Krog, Stena Line, glæder sig også over initiativet, som blandt andet markedsføres på Stena Lines færger til Frederikshavn.

- Det passer perfekt til Stena Lines mange nye bæredygtige tiltag, siger Gitte Krog til Kanal Frederikshavn.

Delebilerne er en forsøgsordning i juni, juli og august 2017 og er et samarbejde mellem Frederikshavn Havn, Stena Line, Turisthus Nord, delebilsordningen TADAA! og Energibyen.

 Læs artikelen og se videointerview med Havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen her.

Forfatter: 
Kanal Frederikshavn