Søgefelt


Japansk delegation besøger Energibyen

 

Energibyen var mandag vært for den japanske delegation fra Wakayama provinsen, som er på officielt besøg i Frederikshavn Kommune fra 2. juli til 4. juli 2017.

I løbet af besøget bliver delegationen præsenteret for Frederikshavns Kommunes fire vækstspor energi, turisme, fødevarer og den maritime branche.

Delegationen besøgte derfor Energibyen på Knivholt Hovedgård for at få en introduktion til vækstsporet energi. Energibyens Projektchef Poul Rask Nielsen gav en præsentation til kommunens målsætninger inden for energi og til Energibyens aktiviteter og lokale initiativer.

Poul Rask Nielsen forklarer om besøget: ”Det er altid spændende at kunne præsentere, hvordan vi gør tingene i Frederikshavn Kommune for udenlandske besøgende og høre, hvordan de selv arbejder med grøn energi. Helt konkret håber vi selvfølgelig at venskabsaftalen, som underskrives med de japanske besøgende, på sigt at udmunde sig i erhvervsudvikling og jobskabelse for lokale energivirksomheder i Frederikshavn Kommune.

Efter præsentationen var delegationen på gåtur på Knivholt for at se nogle af de konkrete eksempler på installationer og projekter, som Energibyen er en del af, som er udstillet på gården. Især viste Viceguvernøren for den knap 1 mio. store provins stor interesse for omstillingen bl.a. varmepumperne, som på forskellig vis udnytter varmen fra jord, vand og luft, men også bølgeenergi og teknologien bag bragte nysgerrige spørgsmål frem.

Forfatter: 
Maria N. Lundsgaard