Søgefelt


Nordjyske energiløsninger til indiske forbrugere

Den indiske ambassadør i Danmark, der repræsenterer Indiens 1,3 milliarder indbyggere, Ajit Gupte, besøger Energibyen Frederikshavn i dag, hvor han skal inspireres til bæredygtighed på et praktisk plan

Energibyen Frederikshavn vil præsentere ambassadøren for energiløsninger, der kan bringes i anvendelse i Indien. Besøget, der finder sted i samarbejde med den nordjyske energiplatform, House of Energy, kan samtidig åbne døre for virksomheder i Frederikshavn kommune. Indien, der ifølge en befolkningsprognose overhaler Kina, som verdens folkerigeste land allerede i 2028, har et stort potentiale som eksportmarked. Og for jobskabelsen i Frederikshavn kommune er besøget en rambuk ind på markedet, der er verdens tredje største økonomi og har en stigende energipolitisk bevidsthed.

”Indiens indbyggertal er på vej mod halvanden milliard. Dermed er Indien et af de markeder, hvor danske virksomheder kan finde det største udbytte. Derfor giver det virkelig god mening at knytte kontakter og vise vores lokale potentiale frem. For Energibyen Frederikshavn er sådan et besøg noget vi tager i mod med stolthed, fordi betydningen af, at udlandet har fået øje på os, er enorm. Og det viser, at det samarbejde Energibyen har med virksomhederne i Frederikshavn kommune om energiløsninger og eksportmuligheder har aftagere og kan skabe resultater,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Løsning der virker

Et af dagens indslag er samarbejdet mellem Forsyningen, det lokale fjernvarmeselskab, og MAN Diesel & Turbo, der leverer overskudsvarme fra virksomhedens testcenter i Frederikshavn. Overskudsvarmen fra testcenterets kølevand, udstødningsgas og elektricitet opvarmer 250 private hjem i Frederikshavn.

“MAN Diesel & Turbo er stolt bidragsyder til et mere bæredygtigt samfund. Vi arbejder for at udnytte overskudsvarmen, som vores testcenter genererer, når vi tester motorer. Vi forventer mere aktivitet i testcenteret, som dermed vil øge varmeproduktionen. Vi regner med, at MAN Diesel & Turbo I fremtiden vil producere 15-20 procent af varmen til det lokale fjernvarmeselskab i Frederikshavn, et samarbejde der giver mening”, siger Poul Knudsgaard, direktør, MAN Diesel & Turbo Frederikshavn.

Programmet begynder kl 10.30 på MAN Diesel &Turbo Testcenter i Frederikshavn, fortsætter til Knivholt Hovedgård i Frederikshavn og en introduktion til Energibyen, hvorefter der er frokost med borgmester Birgit S. Hansen. Kl 14.00 er der besøg på rensningsanlægget i Skagen, der netop er optimeret, så der sparer 2000 ton CO2 om året.