Søgefelt


Nyt vindmølle-kursus: MARTEC først i Danmark

Armene kom helt op over hovedet, da MARTEC efter flere måneders forberedende arbejde fik tilladelse til også at kunne udbyde Basic Technical Training (BTT) efter den nye standard, som Global Wind Organisation (GWO) netop har udsendt.

- Vi er glade og stolte over at være det første kursuscenter i Danmark, der kan tilbyde GWO BTT-kurserne efter den nye standard. Vi har allerede efterspørgsel på kurserne, som vores team har udviklet på basis af udkastet til standarden. Det var derfor med nogen spænding at vi modtog den endelig standard kort tid før Det Norske Veritas auditerede os. Heldigvis var der kun få ting der skulle ændres - og nu er vi altså klar til at udbyde kurset, udtaler uddannelseschef Kenneth Ø. Kirkegaard.

Stor gevinst

Det nye kursusudbud bliver en fordel for de danske virksomheder, der arbejder i vindmøllesektoren. Når deres medarbejdere kommer til MARTEC, kan de få en stor del af de kurser, der er nødvendige for at kunne arbejde i vindmøllesektoren offshore. GWO har valgt at standardisere både sikkerhedskurserne og en del af de tekniske kurser, således at personer, der allerede har gennemgået GWO-kurserne, får et certifikat, der viser, at de har den rette kompetence. Derved spares tid og penge på intern oplæring i vindmølleindustrien.

- Vi kan nu tilbyde alle personer, der ønsker at arbejde i vind energi sektoren, både de krævede sikkerhedskurser (GWO BST) og de tekniske kurser (GWO BTT). Vi håber at det giver virksomhederne en stor fordel, at de nu kan tage GWO kurserne på ét sted, fortæller direktør for MARTEC Pia Ankerstjerne.

Forfatter: 
Kanal Frederikshavn