Søgefelt


Oplev Danmarks mange forlystelser, hvor energi og læring er i højsædet

 

Sommertid er udflugtstid, og Energy Supply har udarbejdet en liste med et væld af energirelaterede forlystelser for børn og barnlige sjæle. Vi giver dig her en forkortet udgave af listen:

Danfoss Universe

Beliggende på Als i det sønderjyske finder man Danfoss Universe. Her kan man gå på opdagelse i hverdagens teknologi og blive langt klogere på de forskellige energiformer.

Energimuseet
I Bjerringbro i det midtjyske ligger Energimuseet, der lader dig komme helt tæt på elektricitetens forunderlige verden - og gi'r dig et væld af muligheder for at opdage, prøve, forundres og mindes.

Energisti Knivholt
Energisti Knivholt i Frederikshavn er et udstillingsvindue for vedvarende energi-installationer i størrelsesordenen 1:1. Her kan man se på solvarme, søvarme, elcykler, vindmøller og husstandsmøller.

Experimentariet
Skal du til hovedstaden på ferie kan du slå vejen forbi det nye Experimentarium. Her kan man i området Energizonen gå på opdagelse i sit eget energiforbrug og eksperimentere med alternative energikilder.

Gas-museet
Udstillingerne på GASmuseet følger udviklingen i danskernes energiforbrug og levevilkår fra begyndelsen i 1800-tallet og ind i fremtiden. 

Harteværket
Tre km fra Koldings centrum ligger Danmarks første større vandkraftværk opført 1918-1920.

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi
I Hurup i Thy finder man Nordisk Folkecenter. Her kan man opleve den vedvarende energis forunderlige verden.

Segway-Tours & GoBoat
I København ligger Segway-tours, hvor du på timebasis kan leje en segway og tage på en miljøvenlig guidet rundtur i Dronningens København.

Hvis du til gengæld ønsker at opleve Hovedstaden eller Aalborg fra søsiden, så er GoBoat et glimrende alternativ til en benzindreven båd. Her bliver man kaptajn for egen el-dreven båd og så er det ellers bare om at lægge fra land.

Testcenter for store vindmøller i Østerild
I det øverste venstre hjørne af Jylland finder man Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild.

Se hele beskrivelsen fra Energy Supply her.

Forfatter: 
Energy Supply