Søgefelt


Ungeklimarådet efterlyser unge, der vil have indflydelse

Danmarks første Ungeklimaråd søger nye medlemmer. Har du lyst til at lære nyt og vil du have garanti for indflydelse, så kom. Jo flere vi er, jo større forskel gør vi, lyder det fra Ungeklimarådet Frederikshavn.

Nikolai Bang Høfler er medlem af Ungeklimarådet Frederikshavn. Han har været med fra begyndelsen, og har deltaget i klimaarbejdet, i det omfang hverdagen som gymnasieelev har tilladt det. Han ser tilbage på en startperiode, der har været sjov og lærerig, og hvor der har været behov for alle gode kræfter for at få Ungeklimarådet op at stå.

”Og der er stadig brug for kræfter, flere hænder og fødder, for at vi kan lave flere aktiviteter og tale med flere unge om budskaberne,” siger Nikolai Bang Høfler.

Ungeklimarådet Frederikshavn arbejder med klima som omdrejningspunkt, det kan fx være undervisningsmateriale til andre unge, eller hvilke tiltag, der kan sættes i gang for at få kommunens øvrige borgere til at vise større interesse for den grønne omstilling. Helt konkret har Ungeklimarådet arrangeret fx genbrugstøj salg og pop-up restaurant med madspild, og medlemmerne deltager i debatter og events i ind-og udland. Nikolaj Bang Høfler har endda været så heldig at blive udpeget til også at sidde i det nationale Ungeklimaråd, som blandt andet rådgiver klimaministeren.

De unges stemme i debatten, og deres gåpåmod i arbejdet er en nødvendig del af både de lokale, de nationale og de internationale klimainitiativer. Det mener Poul Rask Nielsen, der er projektchef i Energibyen Frederikshavn, og som står bag Ungeklimarådet Frederikshavn.

”Vi leder efter unge, der har lyst til at opdage, at det er fedt at deltage i ungdomsarbejde. De må selvfølgelig være motiveret for at vide mere om de klima udfordringer - verden står overfor - og som virkelig sætter dagsorden i disse år.”

Alle er velkomne

Ungeklimarådets medlemmer er mellem 15 og 20 år, men er man 13 eller 22, så kan man sagtens være med alligevel. Det vigtigste er, at man har interessen for at lave et stykke frivilligt arbejde. For jo flere unge der er, jo flere af de mange gode idéer kan de sætte i gang.

”Deltagerne er meget energiske, idérige og handlekraftige. Men det er klart, at der er en grænse for, hvor stort vi kan tænke, når vi ikke er flere. Samtidig mærker vi i Ungeklimarådet, at mange unge flytter fra kommunen for at tage en uddannelse eller tage ud på de obligatoriske unge-eventyr, og til sammen betyder det, at vi ønsker os flere nye medlemmer,” siger Poul Rask Nielsen:

Så uanset om man er en ildsjæl, der har haft interessen i årevis eller en nybegynder, der gerne vil finde ud af, hvad det hele går ud på, er man velkommen.

Nikolaj Bang Høfler er nu student og skal ud at rejse, og må derfor selv træde ud af rådet til foråret. Men han håber, at endnu flere unge får øjnene op for muligheden for at påvirke den verden, de bliver voksne i.

”Man kan jo sige, at det vi gør nu, det er jo en del af historien, fordi hele verden står sammen om at gøre noget for klimaet. Og her har man så en enestående chance for også at blive en del af lokalhistorien, og gøre en forskel her, hvor vi kommer fra. I Danmarks første Ungeklimaråd,” mener Nikolai Bang Høfler.

Har du lyst til at deltage i Ungeklimarådet Frederikshavn, så send en mail til energibyen@frederikshavn.dk og tag din klassekammerat, din bedste ven, din nabo eller din lillebror med.