Søgefelt


Nyheder

Klimakommunen Frederikshavn har haft et Ungeklimaråd i over et år. Nu skal hele Danmark have ét.

Frederikshavn Kommune inviterer borgere og lokale erhvervsdrivende til en snak om muligheder og bekymringer i forbindelse med et muligt testsite for havvindmøller

En ny undersøgelse viser, at knap halvdelen af de unge mennesker i Danmark selv mener, at de gør en stor indsats for at leve bæredygtigt. Det er en betydeligt større andel end hos deres forældre. Især på miljøområdet har der udviklet sig det, professor John Thøgersen, der er ekspert i brugeradfærd og miljø, kalder en ”bidragsetik”.

Nyt fundament til havvindmøller er billigt og miljøvenligt.

Med et stærkt grønt brand er Danmark kommet på verdenskortet for lande som Kina, der er interesseret i at se fremtidens løsninger blive brugt i praksis. Derfor er det afgørende, at vi investerer nu, så vi ikke sakker bagud i det grønne kapløb, skriver Christian Ibsen. Vi snakker meget om det, men synes ikke at tage det alvorligt.

FREDERIKSHAVN: Realdania og Sustainia udgiver onsdag publikationen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaprojekter fra kommuner rundt omkring i landet.

I 2007 skrev Frederikshavn Kommune under på, at de ville sænke CO2-udledningen med tre procent om året frem til 2025. Allerede nu er de nået i mål.

Sidst på tirsdagen var borgmester Birgit Stenbak Hansen indbudt til at ”klippe snoren” for indvielsen af den første el-delebil i Sæby, som bliver stationeret ved Frederikshavn Boligforenings afdeling i Strandkanten nord for Sæby.

Selvom Stena Line forventer at skifte til batteridrift, når Jutlandica-færgen lægger til kaj inden sommeren 2018, er det først i 2030, at fartøjet kan lægge fra Frederikshavn og vende skuden mod Gøteborg med fuld batteridrift.

I Frederikshavn skal de unge hjælpe med at tage hånd om klimaindsatsen i nyt råd.

Lørdag den 24. marts slukker Frederikshavn Kommune lyset sammen med WWF Verdensnaturfonden – fra 20.30 til 21.30. Alle opfordres til at deltage i klimakampagnen, hvor lyset bliver slukket verden over.

Jesper Theilgård, den populære meteorolog fra Danmarks Radio holdt i onsdags oplæg om klimaændringerne, for mere end 100 interesserede på Knivholt Hovedgård.

Årsmødet den 15. marts blev i år afholdt i Crestwings Produktionshal ved Sæby Havn, hvor Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune var inviteret til at åbne årsmødet.

Fire kandidatstuderende på Teknoantropologi (international), 8 semester, på Aalborg Universitet ser Frederikshavn Kommune som frontløbere for bæredygtige initiativer, og et perfekt match i forbindelse til studiet omhandlende teknologisk innovation og designprocesser. Det var især de mange forskellige projekter Energibyen Frederikshavn er en del af, der vendte blikket mod nord.

Energibyen Frederikshavn er inviteret til at holde oplæg på energitopmødet, Global Smart Energy Summit 2018 i Dubai. Med på turen er grønne energiløsninger fra virksomheder i Frederikshavn Kommune.

Autobranchens Udviklingscenter i Frederikshavn har etableret sig som et af Europas førende videnscentre inden for servicering af biler. Det tiltrækker kursister fra hele Nordeuropa og betyder penge i kommunekassen.

Energirenovering og renovering i det hele taget kan være en stor mundfuld at gå i gang med. Vi vil i Energibyen derfor i den kommende tid følge nogle projekter, som forhåbentligt kan være til inspiration, hvis du selv skal i gang med et lignende projekt.

En af de arbejdende grupper drøfter mulighederne for udvikling gennem samarbejde mellem virksomheder og med AAU.

Den indiske ambassadør i Danmark, der repræsenterer Indiens 1,3 milliarder indbyggere, Ajit Gupte, besøger Energibyen Frederikshavn i dag, hvor han skal inspireres til bæredygtighed på et praktisk plan

De ansatte på Frederikshavn Rådhus har nu mulighed for at komme rundt til møder i byen på en miljøvenlig måde. Der er nemlig blevet tilføjet to cykler til kommunens ”vognpark”.

Sider