Søgefelt


Tag på tur i efterårsferien og bliv klogere på energi

Efterårsferien er godt i gang, og hvorfor ikke bruge den på at være aktiv og lære om energi? I denne uges klumme kommer vi med ideer til udflugtsmål, hvor du kan blive klogere på energi.

Energistien

Den første ide er Energistien på Knivholt Hovedgård. Her kan du lære om forskellige energikilder, se hvordan man gør en gammel herregård mere energirigtig og prøve at køre på elcykel. Det er gratis at besøge Energistien, og turen foregår på egen hånd. Hvis det regner, kan du tage turen virtuelt på www.energibyen.dk/energistien.

GASmuseet

Du kan også besøge GASmuseet i Hobro, hvor du kan lære om gas og energi. Prøv bl.a. et interaktivt energispil, hvor du er borgmester og skal stille byens energibehov. Museet har åbent alle dage i efterårsferien og har i anledning af ferien aktiviteter, hvor du kan lege med flammer, kul, gas og brint. Børn og unge under 18 år har gratis adgang, og for voksne koster besøget 70 kr. Læs mere om aktiviteterne i efterårsferien og åbningstider på www.gasmuseet.dk.

Energimuseet

Energimuseet i Bjerringbro har også åbent i efterårsferien og har lavet et særligt program for ugen. Museet har et udstillingsareal på 15.000 kvadratmeter i det smukke område ved Gudenåen. På det store areal kan du gå på skattejagt og besøge otte forskellige udstillingshuse. Du kan også opleve lynshow, fysikshow og se en dampmaskine blive startet. Skal du have stillet sulten, kan du prøvesmage insekter stegt over bål eller købe bæredygtig mad i stedets cafe. Børn og unge under 18 år kommer gratis ind, og for voksne koster besøget 110 kr. Du kan se programmet og åbningstider på www.energimuseet.dk.

Universe

Skal du på en lidt længere udflugt, kan du også besøge Universe i Sønderborg. Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor du leger dig til viden om naturvidenskab og teknologi. Du kan for eksempel prøve at lave din egen energi, teste hvor meget energi du kan lagre, og de mindste kan prøve deres første køretur på en bane med el-biler. Se mere om åbningstider og priser på www.universe.dk.

God efterårsferie.