Søgefelt


Termografitjek din bolig og spar penge

Fyringssæsonen er godt i gang, og det kan derfor være en god ide at få tjekket, om der er unødigt varmetab i din bolig. Varmetab kan blandt andet skyldes kuldebroer, dårlig isolering og utætheder ved døre og vinduer. Ved at rette op på dette, kan du spare energi og penge og samtidig forbedre komforten i din bolig. For at finde ud af, hvor varmetabet sker, kan man foretage en termografisk undersøgelse. Termografi er en varmeteknisk målemetode, som viser overfladetemperaturen af boligen med farver, og på den måde afslører, hvor varmen slipper ud.

Find skjulte fejl

Undersøgelsen foregår med et infrarødt kamera, som er temperaturfølsomt. De kolde overflader vises som grønne eller blå, mens de varme vises som røde eller gule. Billederne afslører på den måde selv små forskelle i temperaturen, som kan være utætheder, varmtab og varmespild. Termografering er også en god metode til at finde fejl i installationer, som ikke umiddelbart kan ses. Det kan for eksempel være at finde gulvvarmeslanger, lækager på varme og brugsvand, overophedning på elinstallationer eller skjulte rørinstallationer, der afgiver unødig varme.

Termografibillederne kan være med til at visualisere problemet, og kan dermed hjælpe dig med at finde ud af, hvad du skal prioritere i arbejdet med at mindske dit energiforbrug. Billederne står dog ikke alene, du får nemlig en rapport, når termograferingen er lavet, så du let kan se, hvor du kan spare mest energi, og hvad der er lettest at forbedre i netop din bolig.

Sådan kommer du i gang

Hvis du gerne vil have undersøgt din bolig, er det nu sæson for termografering, da der skal være mindst 10-12 graders temperatur forskel mellem inde og ude, når termograferingen foretages. Flere forskellige lokale virksomheder tilbyder energirådgivning og termografering. På den måde kan du nemt og effektivt få svar på, hvad du kan gøre for at spare på varmen og samtidigt få et bedre indeklima.